De Grote Kerk Tiel

De Grote Kerk (of Sint Maartenskerk) in Tiel is al meer dan duizend jaar een beeldbepalend gebouw in de Tielse binnenstad. Dit prachtige monument is geschikt en ingericht voor vele initiatieven en activiteiten. Van kerkdiensten tot exposities, van feesten tot herdenkingen en van koorzang tot popconcerten.

De Stichting Grote of Sint Maartenskerk Tiel i.o. beheert en exploiteert de kerk, die nu nog rechtstreeks te huur is maar op termijn enkel via de partners van de Grote Kerk Tiel. De opbrengsten voorzien (voor een deel) in de dekking van de hoge kosten van onderhoud.

Kloppend hart van de Betuwe

Dit monumentale gebouw wordt meer en meer het kloppend hart van de Betuwe. Met als doel om de verbinding te maken en het laten samen komen van vele initiatieven en activiteiten.

Het verhaal begint in de 9e eeuw en gaat over verbinding, energie en vitaliteit. Het gebouw staat niet alleen symbool voor verbinding, het is ook de centrale plaats in de Betuwe waar vele evenementen kunnen plaatsvinden. En waar ook veel mensen op af komen. In de eerste plaats de inwoners van de Betuwe en de ondernemers, maar ook toeristen, studenten en gasten van buiten de regio. Ze komen allemaal, omdat er iedere week weer wat te beleven is op deze prachtige plek in Tiel, zowel in het gebouw als in de historische tuin rondom de kerk op de eeuwenoude funderingen.

Contact?

Binnenkort is hier meer informatie te vinden. Tot die tijd kunt u contact opnemen met ons via
info@grotekerktiel.nl